Sloboda nemoćna na Koševu, Olimpik stigao do jako bitne pobjede

U posljednjoj utakmici 21. kola Premijer lige BiH na Koševu je Olimpik ugostio i savladao Slobodu s 2:0.

Olimpik želi da ostane u ligi, pa je utakmica protiv Slobode na stadionu Koševo bila jedna od onih za koju volimo reći da je “finalna”. Tako su se igrači Slavka Petrovića od prve minute postavili na terenu, a na kraju došli do izuzetno vrijedna tri boda.

Ova pobjeda Olimpik diže s pozicije fenjeraša na poziciju broj 11, ali je i dalje na tri boda od Radnika i Mladosti, ekipa koje se nalaze “odmah iznad crte”.

Olimpik je odmah zaprijetio na startu udarcem Bajraktarevića, koji je šutirao pored gola gostiju iz Tuzle, a mreža Slobode se ipak zatresla u šestoj minuti.

Čurjurić je izveo prekid i centrirao, a loptu glavom u mrežu smjestio Gavrić. Do 30. minute bez uzbuđenja, a onda lijepa akcija Olimpika i udarac Čurjurića koji je išao ravno u ruke Goluboviću.

Do kraja prvog dijela ostalo je 1:0, a na početku drugog dijela sjajnom akcijom Olimpik dolazi do 2:0. Bajraktarević je nakon akcije iz snova šutirao, lopta stiže do Handžića, on lagano pogađa.

Nedugo nakon toga dosuđen je penal Olimpiku, ali je Golubović ukrotio pokušaj Osmanovića s bijele tačke. U 62. minuti opet šansa za “domaće”, Bajraktarević puca, stativa je saveznik Tuzlaka.

Nekoliko minua kasnije isti igrač je pucao, ovaj put pored gola. Olimpik je potom mirno priveo utakmicu kraju i proslavio zaista važan trijumf, dok je Sloboda proljeće otvorila s dva poraza sa po 2:0, prvo od Tuzle, pa sada od Olimpika.

Slobodu čeka još jedan težak meč jer će ugostiti Velež, a Olimpik ide na Grbavicu na noge uzdrmanom Željezničaru.

(sportsport.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*