Željezničar i Tuzla City remizirali na Grbavici u meču bez pogodaka

Nogometaši Željezničara i Tuzla Cityja su podijelili bodove u derbiju 23. kola Premijer lige BiH rezultatom 0:0.

Prvi je na meču zaprijetio Željezničar kada je u 6. minuti Štilić šutirao iz slobodnjaka, no pravo u Muminovića.

Tri minute kasnije gosti su zaprijetili kada je nakon slabe reakcije odbrane domaćih Mišić je šutirao gotovo prema praznom golu istrčalog Fejzića, ali je prebacio prečku.

U 16. minuti Plavi su imali stopostotnu šansu kada je nakon ubačaja s desne strane Ikić ostao sam pred golmanom Muminovićem, ali je glavom šutirao pravo u njega.

Do kraja susreta vidjeli smo još tri poluprilike, dvije za goste preko Badjija i Brkića, te jednu za domaće preko Juričića, no na odmor se otišlo bez pogodaka.

Željezničar je, baš kao i u prvom, zaprijetio opasno u 6. minuti nastavka susreta. Juričić je sjajno proigrao Štilića koji je majstorski pokušao lobovati Muminovića s desetak metara iskosa sa lijeve strane, ali lopta je otišla preko gola.

U 57., minuti igrači Željezničara su tražili penal nakon što je lopta pogodila Brkića u ruku prilikom skoka, no sudija Njegomirović nije pokazao na bijelu tačku.

U 68. minutu Zec, koji je samo 30 sekundi ranije zamijenio Juričića, je imao veliku priliku kada je sa desetak metara šutirao pod prečku, ali Muminović je odbranio.

Zec je dva puta postigao pogodak u 72. i 75. minuti, no oba gola su poništena zbog očiglednih ofsajda.

Do kraja susreta Željezničar je dominirao, no mreže su mirovale i susret je završen podjelom bodova. U posljednjim sekundama meča direktan crveni karton je dobio štoper Željezničara Ikić, a drugi žuti napadač gostiju Crnkić, te su obje ekipe meč završile sa 10 igrača.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*