(VIDEO) Nakon trosedmičnog boravka u Africi, Dejan Nemčić uskoro putuje u Indiju po nagradu za najboljeg učitelja

U današnjem terminu koji je predviđen za gostovanje u našem studiju idemo online do Zagreba. Putem Zoom aplikacije smo razgovarali sa Dejanom Nemčićem, profesorom geografije koji je poznat širom svijeta po svom originalnom načinu vođenja časova geografije, jer učenicima omogućava da vide različite dijelove svijeta i dožive njihove kulture. Mi smo sa Dejanom već ranije razgovarali o načinu na koji učenici uče na njegovim časovima, a ovaj razgovor smo najviše posvetili priči o njegovom putovanju u Afriku.

On kaže da su skromnost i jednostavnost dvije vrline koje susreće na svakom koraku dširom Afrike. Iako mu je ovo četvrti dolazak na ovaj divni kontinent, uvijek ga to iznova oduševi i potakne na razmišljanje.

Prije sedmicu dana se vratio iz Afrike gdje je proveo tri sedmice, družio se sa učenicima tamo, donio im različite donacije i pomoć u vidu lijekova za malariju koja tamo predstavlja veliki problem. Kazao nam je da korona virus tamo ne doživljavaju opasno, ali će mu svakako biti izazov Indira gdje je stanje katastrofalno, a on za mjesec i po dana putuje u Indiju da preuzme nagradu za najboljeg učitelja svijeta.

Prva vijest koja ga je dočekala nakon povratka iz Afrike u Hrvatsku je da je u finalu izbora za komunikatora godine u Hrvatskoj.

Više u video prilogu:

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*