Rusija uvela sankcije zvaničnicima Evropske unije

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da Rusija zabranila ulazak u zemlju za osam državljana zemalja Evropske unije i predstavnika njenih zvaničnih struktura, kao odgovor na sankcije koje je Savjet Evropske unije 2. i 22. marta uveo protiv šest državljana Rusije.

U saopštenju se navodi da su na tom spisku predsjednik Evropskog parlamenta David Sasoli, zamjenica predsednika Evropske komisije Vera Jurova, šef berlinskog tužilaštva Jorg Raupah i predsjednik letonskog Nacionalnog savjeta za elektronske medije Ivars Abolinš, prenio je Tass.

Sankcije su uvede i direktoru Centra za državni jezik Letonije Marisu Baltinšu, članu francuske delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Žaku Meru, šefici švedske laboratorije za hemijsku, biološku, radijacionu i nuklearnu bezbjednost Istraživačkog instituta za odbranu Osi Skot i šefu estonskog Odjeljenja za jezike Ilmaru Tomusku.

Rusko Ministarstvo inostranih poslova navelo je da je Brisel ignorisao sve prijedloge Moskve za rješavanje problema dijalogom.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*