(VIDEO) Pogledajte isječak sa snimanja novog filma Danisa Tanovića “Deset u pola”

Danas je u Sarajevu započelo snimanje novog filma Danisa Tanovića, pod nazivom “Deset u pola”, a kratki video prikazuje atmosferu sa samog početka snimanja. U videu se mogu vidjeti pripreme kamermana i glumačke ekipe za snimanje u jednoj od ćevabdžinica na Baščaršiji. Također, na snimku se mogu primijetiti sam reditelj Tanović, kao i glumac Branko Đurić Đuro.

Kako je danas objavljeno, film se događa u pandemijom pogođenom Sarajevu i prati dvojicu sarajevskih ćevabdžija, koji se sukobljavaju oko kvalitete ćevapa u njihovim radnjama, preispitujući životne odluke.

U novom Tanovićevom filmu će pored Branka Đurića Đure glumiti i Izudin Bajrović, a u glavnim ulogama su i mladi glumci sa Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu Kerim Čutuna i Helena Vuković.

Film “Deset u pola” je dio projekta Sarajevo grad filma za globalne ekrane (SCF GS) fokusira se na reditelje iz Jugoistočne Evrope.

Reditelj filma je Danis Tanović, scenaristi Danis Tanović i Nikola Kuprešanin, direktor fotografije Damir Šagolj, snimatelj zvuka Predrag Doder, casting direktorica Timka Grin, kostimografkinja Ina Arnautalić, scenografkinja Sanda Popovac, a šminkerica Lamija Hadžihasanović Homorac.

Film Danisa Tanovića produciraju Obala Art Centar, Sarajevo Film Festival i Turska državna radio-televizija (TRT) u okviru zajedničkog projekta Sarajevo grad filma za globalne ekrane (SCF GS).

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*