Jednostavni trik za brži rast kućnih biljaka

Ukoliko želite da vaše sobne biljke brže rastu, njihov rast moguće je ubrzati zaljevanjem prirodnom otopinom koju ćete napravtiti s vodom, korom od banana i smeđim šećerom.

Voda koja se pravi miješanjem zrelih kora banane sa smeđim šećerom i vodom treba ostati da se fermentira nekoliko dana, nakon čega ćete dobiti prirodno gnojivo koje će ubrzati rast biljaka.

Ovo jednostavno gnojivo udvostručit će vaše biljke, kažu vlasnici koji su isprobali jednostavni trik. Metoda je postala popularna na društvenim mrežama, nakon što je objavljena na Facebook stranici za amaterske vrtlare.

“Možemo li razgovarati o vodi od banana? Koliko dugo ostavljate koru u vodi prije nego što koristite vodu za zaljevanje svojih biljaka?” napisao je.

Jedna žena kazala je da zaljeva natopljenom vodom, a zatim nasjecka koru i stavi je pod zemlju, a druga je rekla da stavlja zrele korice banane ravno u zemlju prije nego što na nju pospe vodu.

Drugi su dijelili savjete o varijacijama vode, a jedna žena je predložila mješavinu banane i aloe vere za maksimalan rast.

Rekla je da je postigla nevjerovatne rezultate mljevenjem kore pet zrelih banana i pet stabljika aloe vere, a zatim ih pomješa sa zemljom u saksiji.

Razlog zbog kojeg trik djeluje je taj što banana djeluje kao prirodno gnojivo jer su pune kalija, fosfora i kalcija te imaju mnoštvo blagodati za biljke.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*