Odbojkašice BiH poražene od selekcije Češke Republike

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od favorizirane Republike Češke s uvjerljivih 0:3 (23:25, 18:25 i 17:25) u okviru 2. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine, na prvom turniru u latvijskom gradu Dugavpilsu.

BiH odbojkašice, koje su jučer u okviru kvalifikacijske Grupe F s maksimalnih 3:0 porazile, također, favoriziranu Sloveniju, danas su više šansi imale da dobiju prvi set, ali su ga ipak izgubili s 23:25.

U nastavku su Čehinje bile bolje i slavile s 25:18 i 25:17 te su i ovaj meč riješile u svoju korist s maksimalnih 3:0. Kapitenica Edina Begić je i danas sa ostvarenih 16 poena bila najefikasnija u bh. timu., sa 12 poena dvoznamenkasta je još bila i Dajana Bošković.

Čehinje su i jučer s 3:0 porazile domaćina turnira, Latviju pa s maksimalnih šest bodova vode na tablici. BiH je druga s tri boda, dok su Slovenija i Latvija, koje svoj meč 2. kola igraju večeras u 18.40 sati, bez bodova.   

Sutra, zadnjeg dana turnira u Latviji, bh. odbojkašice u 18.40 sati igrat će protiv Latvije, a prije tog meča, u 15.00 sati, igraju Slovenija i Češka. Nakon sutrašnjih mečeva, sve selekcije dolaze u Zenicu, gdje će, od 14. do 16. maja, u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” igrati drugi i završni turnir, nakon kojeg će biti poznate dvije prvoplasirane ekipe iz ove grupe koje će se plasirati na EP.

EP će se, od 18. augusta do 4. septembra, igrati u Srbiji, Hrvatskoj, Rumuniji i Bugarskoj.

(FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*