Uskoro objava javnog poziva za učešće u mjeri Tražim poslodavca 2021

Federalni zavod za zapošljavanje će 26., 27. i 28.5.2021. godine (srijeda, četvrtak i petak) na svom web portalu u meniju Aktuelni projekti objaviti Javni poziv za učešće u Programu sufinansiranju zapošljavanja 2021 – mjera “Tražim poslodavca 2021”.

Mjera podrazumijeva sufinansiranje zapošljavanja osoba, prijavljenih na evidenciju nezaposlenih u Federaciji BiH prije dana otvaranja javnog poziva za ovu mjeru, bez obzira na radno iskustvo, dob i stručnu spremu, uz zasnivanje radnog odnosa na period od šest (6) mjeseci ili 12 mjeseci.

Nezaposlena osoba iz ciljne grupe se prijavljuje na javni poziv unoseći tražene podatke o sebi u obrazac – Tražim poslodavca (Obrazac TP) koji sadrži odgovarajuću šifru. Nakon što nezaposlena osoba pronađe poslodavca koji je spreman da je zaposli uz ovu mjeru, poslodavac se, također, prijavljuje za sudjelovanje u Programu putem linka na web portalu: www.fzzz.ba, unosi svoje podatke i obavezno šifru iz obrasca – Tražim poslodavca (Obrazac TP) osobe koju namjerava zaposliti, kao i druge potrebne podatke.

Poslodavac se odmah prilikom prijavljavanja na Javni poziv odlučuje za varijantu perioda sufinansiranja i broj osoba.

Napomena: Poslodavci koji se nisu registrirali na web portalu: www.fzzz.ba prije popunjavanja online prijave moraju se registrirati na navedenom portalu.

Nezaposlene osobe se prije apliciranja na ovu mjeru NE MORAJU prethodno registrirati na portal Zavoda.

Integralni tekst Programa dostupan je putem linka.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*