Krpić: Kada budem završavao karijeru, završit ću je u Slobodi

Sulejman Krpić, 24-godišnji napadač, pred početak priprema za drugi dio sezone u BH Telecom Premijer ligi Bosne i Hercegovine vratio se na Tušanj i po drugi put obukao dres Slobode, a to je izazvalo veliku radost navijača tuzlanskog kluba.

Sloboda je boravila u Međugorju na pripremama gdje je odigrala tri pripremne utakmice, a u prvoj protiv Igmana iz Konjica (4:1) strijelac je bio povratnik Krpić. Tuzlanski tim u srijedu se vratio u Tuzlu, a za nekoliko dana slijedi novi odlazak u Međugorje.

“Zadovoljan sam sa pripremama. Volim trenirati. Spremio sam se prije priprema. Radi se zaista dobro. Ide sve na bolje. Naš je cilj da se što bolje spremimo i ostanemo u ligi”, rekao je Krpić za SCsport.ba.

Krpić je prošle sezone bio jedan od najzaslužnijih igrača što se Sloboda vratila u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, te je tako postao miljenik navijača tuzlanskog kluba, koji su bili oduševljeni njegovim povratkom.

“Za mene navijači su broj 1. Kad smo ušli u Premijer ligu bio sam jako sretan, a još više kad sam vidio radost na njihovim licima. Zato sam se uvijek borio i borit cu se, to treba cijeniti. Oni su naš 12. igrač i hvala im. Zapamtio sam da su uvijek uz nas i uvijek će biti”, istakao je 24-godišnji napadač.

Nekadašnji napadač Orašja, Dinamo Zagreba, LASK-a, Sarajeva i Metalca, kaže da se na Tušanj vratio, jer osjeća ljubav prema Slobodi, te ima najmeru posljednje dane karijere provesti u crveno-crnom dresu.

“Ostao sam u dobrim odnosima sa predsjednikom Azmirom Husićem. Čuli smo se i dogovorili sve. Najviše sam se vratio da pomognem Slobodi, počeo sam voljeti ovaj klub i sretan sam tu. Rekao sam kada budem završavao karijeru, završit cu je u Slobodi”, rekao je Krpić.

Krpić je imao priliku raditi u Sarajevu sa Husrefom Musemićem, koji je nedavno preuzeo klupu Slobode.

“Što se tiče trenera, nema riječi, sve pohvale. Kod njega se radi i to volim. Sviđaju mi se trenizi. Ima zaista dobar program kako bi Sloboda išla ka najboljima, na tome se radi”, dodao je napadač tuzlanskog kluba.

Sloboda je nakon prvih 15. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine na 14. mjestu sa 12 bodova i samo je tri boda iznad opasne zone u kojoj su Radnik iz Bijeljine i Mladost iz Velike Obarske.

“Došlo je sad zaista dobrih igrača. Sada svi moramo to na terenu da pokažemo. Uigravamo se svaki dan. Ide na bolje. Imamo još vremena da se spremimo i svi znamo šta nam je cilj”, istakao je Krpić za kraj razgovora.

(Scsport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*