Borac nakon 10 godina prvak Bosne i Hercegovine u fudbalu

Fudbalski klub Borac je nakon 10 godina novi prvak Bosne i Hercegovine! Igrači banjalučkog kluba su do ovog uspjeha došli kolo prije kraja m:tel Premijer lige BiH budući da imaju nedostižnu prednost ispred drugoplasiranog Sarajeva. Borcu je ovo tek druga titula prvaka BiH, a prethodnu je osvojio u sezoni 2010/11. Osvajanjem titule prvaka igrači Borca će naredne sezone igrati u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

U pretposljednjem kolu Borac je danas pred prepunim tribinama Gradskog stadiona u Banjoj Luci rezultatom 2:0 savladao Tuzla City.

Golova nije bilo do 37. minute, a onda je Vranješ nakon velike greške golmana Fejzića pogodio za veliko slavlje domaćih igrača, ali i erupciju na tribinama.

Konačnih 2:0 postavio je Moraitis pola sata prije kraja meča pa je moglo početi slavlje igrača i navijača, koji su prethodno dobili dozvolu neprincipijelnog Nogometnog saveza BiH da prisustvuju završnici sezone.

Postavlja se pitanje da li su se svi prisutni strogo pridržavali mjera propisanih od JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske budući da je Gradski stadion gotovo ispunjen do posljednjeg mjesta te da li će klub iz Banja Luke biti sankcionisan.

Inače, u svečanoj loži pojavio se i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, kojem su društvo pravili njegov sestrić i predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović te direktor UKC RS Vlado Đajić.

Borac je kolo prije kraja osvojio 66 bodova, odnosno četiri više od drugoplasiranog Sarajevo pa je i matematički osigurao titulu. Tuzla City se već ranije oprostio od ambicija u ovoj sezoni budući da su rasterećeni u sredini tabele.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*