Ferrari Alaina Delona prodan za 14,2 milijuna eura

Oldtimeri pronađeni u Francuskoj u hangarima pod debelim slojem starih novina postigli su rekordnu cijenu na dražbi održanoj u petak u Parizu, a biser dražbe, veoma rijedak model Ferrarija, prodan je za 14,2 milijuna eura.

Taj Ferrari 250 GT California Spyder, koji je sredinom 1960-ih nakratko bio u vlasništvu francuskog glumca Alaina Delona, bio je procijenjen na 9,5 do 12 milijuna eura. Kupac čije ime nije poznato, morat će za njega izdvojiti 16,3 milijuna eura zajedno s troškovima.

Veoma rijedak kabriolet biser je zbirke pokojnog francuskog biznismena Rogera Baillona vrijedne 25,1 milijun eura ponuđene na ovoj dražbi kuće Artcurial. Automobil je u rujnu 2014. pronađen na jednom imanju na zapadu Francuske zajedno s drugim oldtimerima nagriženim hrđom i ostavljenima da trunu. Za razliku od mnogih auta koji su bili u veoma lošem stanju, Ferrari je bio očuvan jer je stajao u garaži.

Na ovoj dražbi kuće Artcurial na kojoj je ponuđeno 59 starih automobila u prigodi održavanja salona oldtimera Retromobile, postignute su puno veće cijene od predviđenih.

Nakon burnog, gotovo trosatnog nadmetanja, voditelj aukcije je poželio kupcima da ožive te uspavane ljepotice kojima je nakon dugotrajne i skupe obnove namijenjena nova sudbina.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*