(Video) Gazdinstvo Dragana Piljića pretrpjelo ogromnu materijalnu štetu nakon jučerašnjih padavina

Nakon jučerašnjih padavina najveća šteta zabilježena je u gornjem slivu rijeke Soline. S obzirom na to da je na tom području za 20 minuta palo više od 60 l/m2 padavina, za kratko vrijeme formirali su se bujični potoci koji su napravili štetu na nekoliko stambenih, poslovnih i pomoćnih objekata.

Najviše problema zabilježeno je u zaseoku Piljići (Donje Breške) gdje je ogromnu štetu pretrpjelo gazdinstvo Dragana Piljića. Njegovu kuću, ugostiteljski objekat, radionicu i zemljište zatrpala je velika količina mulja i tom prilikom pričinjena je velika materijalna šteta. Na terenu su bili vatrogasci, ekipe Komunalca, cisterne s vodom za čišćenje mulja koje je obezbjedio tuzlanski Vodovod, mehanizacija Komemorativnog centra, a na teren je izašla i ekipa Veterinarske stanice kako bi izvršili dezinfekciju nakon čišćenja.

U pomoć su pristigli brojni mještani ovog zaseoka, ali i susjednih naselja, kako bi zajedničkim snagama što prije raščistili teren. Ova prirodna nesreća ujedinila je ljude svih nacionalnosti koji su svojim angažmanom na terenu pokazali da je humanost u ovakvim situacijama najvažnija.

Gradonačelnik Tuzle i predstavnici Civilne zaštite su također obišli ovaj lokalitet i uvidjeli da je pomenuto domaćinstvo pretrpjelo ogromnu materijalnu štetu. Zbog mogućnosti novih padavina ovaj teren je osiguran kako ne bi došlo do novih problema.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*