Sjajna Italija razbila Tursku i u velikom stilu otvorila Evropsko prvenstvo

Nogometna reprezentacija Italije potpuno zasluženo pobijedila je Tursku na otvaranju Evropskog prvenstva rezultatom 3:0 i tako na najbolji mogući način otvorila prvu fazu smotre najboljih evropskih selekcija. Italija je od prve minute preuzela kontrolu nad loptom i bila je puno bolji protivnik na terenu, a iz takve igre uspjeli su napravili nekoliko opasnih situacija pred golom Turske, no nisu postigli gol.

Izdvajamo šansu Insignea u 18. minuti kada je šutirao pored gola, kao i šansu Chiellinija u 22. minuti kada mu je golman Turske odbranio pokušaj glavom, a dobru šansu imao je i Immobile u 33. minuti kada je šutirao pored gola.

Iz prvog poluvremena izdvajamo još spornu situaciju iz 44. minute kada nizozemski sudija Danny Makkelie nije svirao penal za Italiju, iako se na videosnimku jasno može vidjeti da je igrač Turske igrao rukom.

Ipak, bolju igru Italija je već na početku drugog poluvremena krunisala vodstvom. Igrala se 53. minuta kada je Berrardi probio po desnoj strani, ubacio loptu u peterac, a ona nesretno pogađa Demirala u prsa i završava iza leđa turskog golmana za, slobodno se može reći, zasluženo vodstvo Italije.

Samo 13 minuta nakon toga Italija postiže i drugi gol i već tada faktički otklanja sve sumnje oko pobjednika. Lopta se nakon udarca Spinazzole odbila direktno na nogu Immobileu, a napadač Lazija bez većih problema šalje je u praznu mrežu i donosi veliko vodstvo svom timu.

Taj rezultat kao da je dao dodatna krila Italiji koja je igrala još bolje i sigurnije, a šlag na tortu stigao je u 79. minuti kada je Insigne na asistenciju Immobilea pogodio za 3:0 i tako definitivno riješio pitanje pobjednika.

Do kraja meča rezultat se nije promijenio pa je Italija tako na najbolji mogući način otvorila nastup na Euru i sigurno je da će ih protivnici nakon ove utakmice gledati potpuno drugim očima.

Italija naredni meč igra 16. juna protiv Švicarske, dok će Turska igrati protiv Velsa.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*