Bh odbojkašice osvojile Srebrenu ligu

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je u finalu Srebrene lige na Final four turniru u Mariboru nakon velike drame i skoro dva i po sata sjajne odbojke savladala Austriju sa 3:2. 

Pored osvajanja Srebrene lige, ovim trijumfom naše djevojke izborile su plasman u Zlatnu ligu!

Utakmica je od prvog poena ponudila veliku borbu, dosta serija, preokreta.

Prvi set naše odbojkašice dobile su sa 22:25 u setu gdje su većinom imale prednosti i na kraju su uspješno privele kraju.

U drugom setu nevjerovatna drama. Seleckije su se izmjenjivale u vodstvu na kraju je presudila razlika, a Austtijanke su slavile sa 27:29.

U trećem setu bolja igra naše selekcije. Imali smo prednost 10:6, 15:11, ali Austrijanke se nisu predavale. Kod prednosti 21:18, Austrija pravi mini seriju i odvodi set u egal i na kraju su povele sa 1:2, jer su treći set dobile sa 23:25.

Četvrti set donosi furioznu igru naše selekcije. Početkom seta odlazimo na +5, a tu smo prednost držali do kraja seta. Završni udarac Austrijankama zadali smo sredinom seta, kada su naše djevojke povele sa 17:11, što je konačno prelomilo set, koji je okončan 25:18 u korist izabranica Stevana Ljubičića i ušlo se u peti odlučujući set.

Peti set bolje otvara Austrija koja je povela sa 1:2, nakon toga serija naših odbojkašica koje su povele sa 5:2, a zatim sa 8:3 i set privele kraju sa 15:7  za veliki rezultat ne samo bh. odbojke nego i bh. sporta generalno.

(sportsport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*