Danas veliki okršaj Engleske i Hrvatske, Makedonci debituju na velikim takmičenjima

Trećeg dana Evropskog nogometnog prvenstva na programu su tri utakmice, a u centru pažnje svakako je utakmica na Wembleyju u kojoj se sastaju Engleska i Hrvatska.

Bit će to svojevrsna repriza polufinala Svjetskog prvenstva iz Rusije 2018. godine kada su Vatreni slavili sa 2:1, ali ovoga puta Englezi su favoriti, ne samo u današnjem meču, nego su i među glavnim predendentima za naslov prvaka Starog kontineta.

Dodatna prednost Engleza je i činjenica da će igrati pred svojom publikom, ali Hrvati su u prošlosti itekako znali namučiti Gordi Albion, te je jasno da će i ovoga puta biti tvrd orah za domaće.

Hrvatska nije u najužem krugu favorita za titulu prvaka, ali i dalje ima jako kvalitetan tim koji je sposoban nositi se sa svima, te očekuju da to i danas pokažu.

Bit će to 11. međusobni susret ove dvije reprezentacije, Engleska je slavila pet puta, Hrvatska tri puta, a dva susreta su završila bez pobjednika.

U grupi C igraju se dvije utakmice. Od 18 sati sastaju se Austrija i Sjeverna Makedonija, a za Makedonce će to biti premijerni nastup na jednom velikom takmičenju.

Iako su jedan od autsajdera na ovome Euru, Sjeverna Makedonija je pokazala da može iznenaditi i mnogo jače reprezentacije, kao što je bio slučaj u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo protiv Njemačke i nadaju se da i na Euru mogu biti hit.

Austrija je favorit u današnjem meču, ali daleko od toga da mogu unaprijed računati na tri boda.

Zanimljivo bi trebalo biti i u okršaju Nizozemska – Ukrajina, u kojem su popularne Lale bliže pobjedi. Ipak, u posljednje vrijeme nisu briljirali, pa vrlo nezgonda ukrajinska selekcija računa da im može pomrsiti račune na samom startu.

Raspored trećeg dana Eura:

GRUPA C

1. kolo:

Austrija – Sjeverna Makedonija (Nacionalna arena, Bukurešt) (18:00)

Nizozemska – Ukrajina (Johan Crujiff, Amsterdam) (21:00)

GRUPA D

1. kolo:

Engleska – Hrvatska (Wembley, London) (15:00)

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*