Eriksenu će u 10. minuti biti upriličen poseban omaž na utakmici Danske i Belgije

Danska reprezentacija u četvrtak će odigrati drugi meč na Evropskom prvenstvu protiv Belgije, a u čast Christiana Eriksena domaći navijači pripremaju poseban omaž sjajnom veznjaku koji je doživio zatajenje srca na utakmici s Finskom.

Danac se srušio u 43. minuti utakmice protiv Finske i to nakon što mu je u jednom trenutku pozlilo, nakon čega je izgubio kontrolu nad tijelom i pao na travu.

Uslijedila je polustana borba za život nakon koje je u svjesnom stanju prevezen u bolnicu, te se sada uspješno oporavlja, uz podršku koju dobiva iz svih dijelova svijeta.

S obzirom da Eriksen na dresu nosi broj 10, planirano je da u 10. minuti susreta Danske i Belgije, gledaoci na tribinama stadiona Parken ustanu i jednominutnim aplauzom odaju mu priznanje za dobivenu najvažniju životnu bitku.

Inače, Eriksen se danas oglasio porukom na Instagramu, a objavio je i prvu fotografiju iz bolnice.

“Hvala na svim porukama podrške koje su stigle sa svih krajeva svijeta. To znači mnogo mojoj porodici i meni. Dobro sam, s obzirom na okolnosti. Moram još proći neka ispitivanja u bolnici, ali se osjećam dobro. Sada ću navijati za svoje saigrače, igrajte svi za Dansku”, poručio je Eriksen.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*