(VIDEO) Najavljen 26. Ljetni univerzitet u Tuzli

Ovogodišnji Ljetni univerzitet u Tuzli, 26. po redu , bit će održan od 21. Do 25. Juna. Ove godine pripremljen je bogat program,  koji je usmjeren uglavnom na aktivnosti koje su u vezi sa realizacijom  aktivnosti  iz Strategije razvoja Univerziteta u Tuzli 2021-27., kaže prof. dr sci. Vesna Bratovčić, prorektor za međuuniverzitetsku saradnju u zemlji i inostranstvu

„Diskutovat ćemo sa našim istaknutim panelistima, naučnom dijasporom, našim alumnistima koji su svoje karijere ostvarili u inostranstvu o internacionalizaciji i perspektivama Univerziteta u Tuzli,  akreditaciji studijskih programa koji nas čekaju, promovisat ćemo akrivnosti koje će biti realizirane u okviru međunarodnih naučno istraživačkih projekata na Univerzitetu u Tuzli  kao što su kratki programi cjeloživotnog učenja i vanrednog studiranja, novi studijski programi u okviru PMF-a koji se bave biodiverzitetom i monitoringom voda“, istakla je prorektor za međuuniverzitetsku saradnju u zemlji i inostranstvu  Vesna Bratovčić.

  Planirano je i održavanje Erasmus partija za studente. Cilj te zabave je promocija mobilnosti kako studenata, tako i nastavnika. To je jedini događaj, koji će biti održan uživo, dok će svi ostali događaji  biti održani po hibridnom modelu- na lokaciji Fakulteta za tjelesni odgoj i sport za učesnike koji su u Tuzli a za one koji nisu u mogućnosti doći a i zbog ograničenog broja učesnika, bit će omogućeno priključenje putem ZOOM aplikacije.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.