Poziv za učešće u evropskom programu razmjene “Erasmus za mlade preduzetnike”

Grad Tuzla obavještava mlade preduzetnike da je u Bosni i Hercegovini aktivan program Evropske unije Erasmus za mlade preduzetnike (Erasmus for Young Entrepreneurs). Riječ je o programu prekogranične razmjene koji preduzećima i preduzetnicima iz BiH pruža priliku da sarađuju sa ozbiljnim i posvećenim mladim preduzetnicima iz drugih zemalja na razvoju novih poslovnih ideja i upoznavanju novih tržišta, čime postaju dio evropske mreže uspješnih preduzetnika. Prijaviti se mogu sve osobe iz BiH koje su vlasnici ili članovi uprave malog ili srednjeg preduzeća, imaju više od tri godine iskustva u upravljanju svojim preduzećem i koje su voljne da podijele svoje znanje i iskustvo sa novim preduzetnikom.

Ovaj program takođe nudi priliku mladim preduzetnicima (i onima koji žele da to postanu) iz BiH da putuju u zemlje regiona i Evropske unije i tamo sarađuju, uče i stiču iskustva od preduzetnika koji uspješno vode svoja preduzeća. Tokom boravka u inostranstvu, mladi preduzetnici rade po unaprijed dogovorenom planu posjete koji obuhvata kako usavršavanje i razvoj vlastite poslovne ideje i plana, tako i pružanje podrške preduzetnicima domaćinima u poslovima koje oni obavljaju. Troškovi mladih preduzetnika prilikom boravka u inostranstvu su pokriveni od strane programa Erasmus za mlade preduzetnike, a posjete se obavljaju u skladu sa trenutno važećim COVID-19 mjerama. Tako obje strane imaju koristi od razmjene.

Eda – Agencija za razvoj preduzeća je kontakt tačaka programa Erasmus za mlade preduzetnike u BiH, tako da preduzećima iz BiH koja žele da budu domaćini mladim preduzetnicima iz inostranstva, kao i mladim preduzetnicima iz BiH koji žele da putuju u inostranstvo, pruža tehničku podršku prilikom registracije u evropsku bazu preduzetnika, ostvarivanja kontakta, pronalaska odgovarajućeg preduzetnika, definisanja plana posjete, a na raspolaganju je i tokom cijelog vremena razmjene.

U bazi podataka programa „Erasmus za mlade preduzetnike“ je registrovano preko 6.600 preduzetnika domaćina i preko 11.600 mladih preduzetnika iz 50 država, a do sada je uspješno realizovano oko 9.400 posjeta.

Više informacija o programu i načinu prijave je raspoloživo na veb-stranici Erasmus for Young Entrepreneurs, kao i u promotivnim materijalima:

Za detaljnije informacije o učešću u programu Erasmus za mlade preduzetnike, možete kontaktirati Agenciju za razvoj preduzeća Eda, putem imejla eda@edabl.org ili telefona 051/300-241.

(Grad Tuzla/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*