William i Harry otkrili kip u čast princeze Diane povodom njenog 60. rođendana

Povodom 60. rođendana princeze Diane njeni sinovi prinčevi William i Harry otkrili su kip u vrtu palače u Kensingtonu, jednom od njenih omiljenih mjesta.

Iz palače Kensington objašnjavaju da kip treba odraziti toplinu, eleganciju i energiju princeze Diane, uz njen rad i utjecaj koji je imala na mnogo ljudi. Kip je dizajnirao umjetnik Ian Rank-Broadley.

Lik Diane, princeze od Walesa, okružen je s dvoje djece koja predstavljaju univerzalnost i generacijski utjecaj njenog djela. Portret i stil odijevanja temeljio se na posljednjem razdoblju njenog života jer je stekla povjerenje u svoju ulogu humanitarne ambasadorice i ima za cilj prenijeti njen karakter i suosjećanje.

William i Harry su se tako sastali prvi put nakon sprovoda njihovog djeda vojvode od Edinburgha.

U zajedničkoj izjavi prinčevi su kazali: “Danas, na 60. rođendan naše majke, sjećamo se njene ljubavi, snage i karaktera – osobina koje su je učinile snagom dobra širom svijeta, mijenjajući brojne živote nabolje”.

Dodali su da žele da je još uvijek s njima i nadam se da će ovaj kip zauvijek biti simbol njenog života i naslijeđa.

“Hvala Rank-Broadleyju, Pipu Morrisonu i njihovim timovima na izvanrednom radu, prijateljima i donatorima koji su pomogli da se ovo dogodi i svima onima koji širom svijeta održavaju uspomenu na našu majku”, naveli su.

Na ovom događaju zbog pandemije popis gostiju smanjen je na samo 30 zvanica, u skladu s trenutnim vladinim smjernicama. Umjesto toga, u septembru je planirana veća zabava u čast Diani, kojoj će moći prisustvovati njeni bliski prijatelji, zaposlenici i ljudi iz njenih dobrotvornih organizacija.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*