Brojni Tuzlaci uživali u klasici pod vedrim nebom na koncertu ˝Ljetna promenada 5˝

Sinoć je u dvorištu Ateljea “Ismet Mujezinović” u Tuzli održan tradicionalni koncert klasične muzike “Ljetna promenada 5”. Publici su se, petu godinu u nizu, predstavili mladi umjetnici priredivši poseban muzički ugođaj.

Riječ je o koncertu koji u okviru manifestacije “Ljeto u Tuzli” organizuje Udruženje za edukaciju, kreativno stvaralaštvo i promociju “Star Art” iz Tuzle, sa željom da promoviše i afirmiše mlade bosanskohercegovačke umjetnike.

Na koncertu su nastupile profesorice klavira Ena Ovčina i Monika Tadić, studentica gudačkog odsjeka Akademije umetnosti u Novom Sadu Katarina Pavljašević, te učenici Osnovne muzičke škole iz Tuzle, klaviristi Noah Vuk Stolica, Nikola Pavljašević i Laura Nikešić, te gitarista Mak Hadžiefendić.

“Izuzetno smo ponosni što se ovaj koncert, koji je i za nas poseban ugođaj, održava već petu godinu. Katarina i ja sviramo zajedno dugi niz godina, a “Ljetnu promenadu” uvijek pripremamo s posebnim zadovoljstvom. Volimo tokom ljetnih mjeseci svirati i ovako, na otvorenom, predstaviti publici svoj rad” – istakla je profesorica Ena Ovčina.

Katarina Pavljašević, koja je nakon završene Srednje muzičke škole u Beogradu, školovanje nastavila na renomiranoj novosadskoj muzičkoj akademiji u klasi profesora Roberta Lakatoša, također ovaj koncert vidi kao priliku da se pokloni pred “domaćom” publikom.

“Uvijek nam je lijepo kad sviramo i pripremamo ovaj ljetni koncert. Kad završimo sa svojim redovnim obavezama, na red dođe “Ljetna promenada” i uvijek joj se neizmjerno radujemo. Drago mi je da nam se ove godine na sceni pridružila i Monika Tadić, te sjajni mladi učenici tuzlanske Osnovne muzičke škole” .

Kao solista, ali i korepetitor na “Ljetnoj promenadi 5” nastupila je i profesorica Monika Tadić.

“Drago mi je da sam dio ovog sjajnog koncerta i da se u ovako lijepom ambijentu Ateljea “Ismet Mujezinović” mogu predstaviti tuzlanskoj publici. Lijepo je svirati pred publikom, nakon svega što smo prošli u proteklom periodu.” – istakla je Monika Tadić.

Koncert “Ljetna promenada” tradicionalni je sadržaj manifestacije “Ljeto u Tuzli” i održava se pod pokroviteljstvom Grada Tuzla, a u koprodukciji Udruženja “Star Art” i Centra za kulturu Tuzla.

Barbara Pavljašević

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.