Večeras na Trgu slobode svečani Bajramski koncert

Večeras će na Trgu Slobode u Tuzli sa početkom u 20 : 45 biti održan svečani Bajramski koncert koji je ranije pomjeren zbog nevremena, a u organizaciji Mješovitog hora „Lege Artis“ Tuzla, Grada Tuzla i Centra za  kulturu Tuzla.

Na koncertu će nastupiti brojni solisti uz Mješoviti hor „Lege Artis“ Tuzla, Vokalne ansamble Libero i Magnifico iz Živinica, a specijalni gost koncerta je Nedžad Salković.

“Ideja za organizaciju ovog koncerta potekla je od članova mješovitog hora “Lege Artis”. Veliko je zadovoljstvo što je tu ideju kao kvalitetnu prepoznao gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i odlučio se uključiti u njenu realizaciju. Posebno bogatstvo ovog koncerta ogleda se u činjenici da će kao solisti, koji će izvoditi islamsku duhovnu muziku, nastupiti pripadnici svih konfesija, članovi našeg hora. Na to smo posebno ponosni” – istakao je Jasmin Hasić, umjetnički rukovodilac hora Lege Artis”.

Jedinstvo različitosti je nešto po čemu je Tuzla prepoznatljiva i zbog toga je intencija Gradske uprave da ovakvi koncerti postati tradicija, ali i da se slični održavaju i za sve najvažnije katoličke, pravoslavne i jevrejske praznike.

“Mi u Tuzli njegujemo različitosti i na to smo posebno ponosni. Stoga sam i ideju iz “Lege Artisa” shvatio kao još jednu želju i intenciju da te različitosti i njihovu harmoniju u Tuzli, istaknemo. Mi ovdje, svi slavimo sve, i tako je oduvijek bilo. Bajramski koncert na kojem kao solisti nastupaju pripadnici svih konfesija, koji izvode islamsku duhovnu muziku, još je jedna potvrda te naše harmonije” – kazao je na press konferenciji gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Publika koja se dođe da posluša koncert imat će priliku čuti izvođenje ilahija i kasida te sevdalinki uz pomenute izvođače.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*