BiH u Tokiju predstavlja sedam olimpijaca, evo kada nastupaju

Olimpijske igre u Tokiju, koje su planirane za prošlu godinu i zbog pandemije koronavirusa odgođene za ovu, održat će se u periodu od 23. jula do 8. augusta. Bosna i Hercegovina će imati svoje predstavnike koji će nastupiti u različitim disciplinama na olimpijskim borilištima.

Našu zemlju će na OI u Tokiju predstavljati sedmero sportista, Larisa Cerić (džudo), Lana Pudar (plivanje), Emir Muratović (plivanje), Amel Tuka (atletika), Mesud Pezer (atletika), Nedžad Husić (taekwondo) i Tatjana Đekanović (streljaštvo).

Kada je riječ o našem olimpijskom timu, prva će nastupiti Tatjana Đekanović i to 24. jula u kvalifikacijama takmičenja u gađanju vazdušnom puškom.

Amela Tuku 31. jula očekuje utrka na 800 metara, 1. augusta su na rasporedu polufinalne utrke, a tri dana kasnije finale.

U međuvremenu će nastupiti i Mesud Pezer 3. augusta i to u kvalifikacijama takmičenja u bacanju kugle. Finale će se održati 5. augusta.

Nastup Nedžada Hasića u taekwondou se očekuje 25. jula u kategoriji do 68 kg, a radi se o eliminacijskoj borbi.

Emir Muratović će 27. jula plivati utrku na 100 metara slobodnim stilom, a tri dana kasnije ga očekuje utrka na 50 metara.

Sjajna i mlada Lana Pudar, od koje se mnogo očekuje, plivat će 24. jula u utrci na 100 metara leptir. Polufinale je na rasporedu 25., a finale 26. jula.

Osvajačica brojnih medalja džudistkinja Larisa Cerić već ima iskustva na OI jer je nastupila i u Riju. Nju 30. jula očekuje eliminacijska borba, a taj dan će se održati i finale kategorije do 78 kg.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*