Vučić dolazi na inauguraciju hrvatske predsjednice

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić doći će na inauguraciju novoizabrane hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, javila je u srijedu navečer regionalna televizija N1, pozivajući se na neslužbene izvore.

“Konačna potvrda Vučićeva dolaska u Zagreb bit će poznata u četvrtak”, navodi N1.

Hina večeras u srbijanskoj vladi nije mogla dobiti ni službenu niti neslužbenu potvrdu navodne odluke o Vučićevu dolasku u Zagreb, a sam je srbijanski premijer u utorak novinarima na pitanje tko će iz Srbije ići na inauguraciju nove hrvatske predsjednice rekao da se “time nije bavio”.

Beogradski “Blic” također je na svojoj internetskoj stranici ekskluzivno izvijestio da će Vučić predstavljati Srbiju na inauguraciji Kolinde Grabar Kitarović.

“Premijer je odlučio da u nedjelju ode u Zagreb i pokaže da Srbija vodi drugačiju politiku od one koju mjesecima gledamo u Hrvatskoj”, navodi “Blic”.

Po informacijama tog lista, premijer Vučić će u nedjelju na Dan državnosti Srbije, “prvo ujutro položiti vijenac na spomenik tvorcu prvog ustava Dimitriju Davidoviću u Zemunu, a potom će otputovati u hrvatsku prijestolnicu na prisegu nove predsjednice”.

“Vučić će Sretenje (Dan državnosti) provesti i sa Srbima u Hrvatskoj, mitropolitom zagrebačkim Porfirijem i s predsjednikom Srpskog nacionalnog vijeća u Hrvatskoj Miloradom Pupovcem”, saznaje list i navodi kako je dolazak srbijanskog premijera u Zagreb “znak podrške Pupovcu, koji ovih dana trpi velike napade u Hrvatskoj”.

Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić izjavio je ranije u intervjuu da 15. veljače neće nazočiti inauguraciji predsjednice Grabar Kitarović jer se toga dana obilježava Dan državnosti Srbije, te da neki drugi datum svečanosti ne bi bio sporan.

“Ne pokazujem ni snagu ni junaštvo što 15. veljače neću biti u Zagrebu. Nemam dilemu da je 16. ili 14, ali 15. veljače je Dan državnosti Srbije”, istaknuo je Nikolić za beogradski tjednik “Novi magazin”.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*