Stotine navijača dočekalo igrače Veleža na mostarskom aerodromu: Ovo nam niko ne može oduzeti

Stotine navijača dočekalo je igrače Veleža na mostarskom aerodromu, gdje su u tri sata poslije ponoći sletjeli avionom iz Grčke nakon pobjede nad AEK-om i plasmana u 3. pretkolo Konferencijske lige kao jedini predstavnik naše zemlje.Spektakularan doček navijača uz pjesmu i baklje oduševio je igrače Veleža i kompletno rukovodstvo, a onda je show napravio šef stručnog štaba Feđa Dudić, koji se na aerodromu ošišao naćelavo pred svima. Aparat za šišanje je zatim u ruke uzeo i direktor Veleža Džemil Šoše.

Oduševljenje nisu skrivali ni navijači ni igrači, ali ni uprava mostarskih Rođenih i neminovno je bilo prštanje emocija na sve strane.

Šef stručnog štaba Veleža Feđa Dudić je prilikom dolaska rekao kako je atmosfera predivna i kako su znali šta ih čeka u Mostaru, nakon historijske utakmice.

“Jednostavno mnogi nisu vjerovali, a mi smo vjerovali. Kad smo primili gol u 98. minuti Većina bi poklekla i rekla, evo, to je to, kraj, međutim imali smo još snage i onda sam u jedanaestercima momcima rekao: ‘Ovo je naše i ne može nam niko ukrasti, ovo je negdje zapisano, sve smo mi ovo zaslužili’. Hvala dragom Bogu, nagradio nas je i prošli smo dalje. Kad opet sve uzmem u obzir, mislim zasluženo i to je još jedna veličina. U ovih 210 minuta utakmice s AEK-om, možda 30-ak minuta da smo bili u podređenom položaju, ostalo smo igrali ravnopravno i sigurno. Veliko iskustvo za nas. Nismo ni sami svjesni šta smo sve napravili, ali odmorit ćemo malo i sigurno onda kako budu prolazili dani, mi ćemo biti svega svjesniji. Ali nemamo puno vremena, već u ponedjeljak je nova utakmica, a onda poslije toga odmor”, kazao je Duduć.SENZACIONALAN USPJEHEuforija Rođenih se sa atinskog terena preselila i u svlačionicu

Kapiten slavljeničke ekipe Samir Radovac ističe da su naporan rad i trud u redovima igrača otkako je došao u Velež.

“Najveće zasluge idu našem šefu struke Feđi Dudiću, koji je napravio od nas ovo što danas radimo, što smo uradili u Atini i nadam se da nećemo na tome stati. Imamo sada jednu također tešku prepreku, ali ne težu od AEK-a, u Švedskoj, i mislim ako ponovimo ove igre de će rezultat doći. Idemo sada odmoriti, u ponedjeljak nas također očekuje prvoligaška utakmica, idemo na našu zadanu igru, na našu pobjedu i nadam se da će tako i biti”, kazao je Radovac.EUFORIJA MEĐU ROĐENIMAHiljade Mostaraca na ulicama slavi pobjedu Veleža i historijski uspjeh

Direktor FK Velež Džemil Šoše kaže kako je AEK bio veoma težak protivnik, što je bio nezgodno odmah u drugom pretkolu, ali su uz jako zalaganje cijele ekipe, pošten rad i malo sreće postigli ono što su željeli.

“Devet minuta nadoknade i onda u 98. minuti primate gol. Na korak ste do historijskog uspjeha i onda vam se ruše snovi. Hvala Bogu ostali smo jaki, snažni i završili onako kako smo zamislili, u našu korist”, kazao je Šoše.

Sve navedeno je razlog da je u Mostaru slavlje građana počelo u trenutku kad je utakmica zavšena, a pojedini su kazali kako će tek za nekoliko dana svi biti svjesni koliki su uspjeh napravili Rođeni povratkom na evropsku nogometnu scenu.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*