Premijer TK upriličio prijem za najuspješnijeg bh. košarkaškog sudiju Zurapovića

Premijer Tuzlanskog kantona, Kadrija Hodžić upriličio je prijem za najuspješnijeg  bosanskohercegovačkog  i svjetski priznatog košarkaškog sudiju Ademira Zurapovića, Tuzlaka koji  je prvi put u karijeri sudio finale na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Ovom prilikom premijer Hodžić je čestitao Zurapoviću na postignutom uspjehu, zahvalivši mu se na najsvjetlijem predstavljanju Tuzle i Bosne i Hercegovine u svijetu.

„Već 25 godina naš sugrađanin Zurapović pronosi ponos i slavu Tuzle i ovog kraja u najvišem košarkaškom svijetu. Ono što se dešavalo posljednjih godina, naročito 2021. godine u Tokiju je svakom građaninu ovog kantona na ponos. Mi nismo do sada imali ovu vrstu uspjeha naših ljudi na košarkaškom tronu svijeta, kazao je premijer Hodžić izražavajući zadovoljstvo povodom današnjeg susreta.

„Nadam se da građani TK dijele ovu našu zahvalnost Zurapoviću i činjenicu da ga ubrajamo među najuspješnije Tuzlake“, poručio je premijer Hodžić.

Zahvalivši se premijeru TK na pozivu  Ademir Zurapović je iskazao zadovoljstvo današnjim susretom prilikom kojeg je prenio iskustva sa Olimpijskih igara.

„Olimpijske igre  su za mene velika  čast, svaka utakmica je obaveza da  odradim što bolje“, kazao je Zurapović.

Finale Olimpijskih igara, kako je naveo, za njega predstavlja priznanje za svih 25. godina rada na međunarodnoj sceni, poručivši da je to i obaveza da nastavi s radom i  predstavi svoj grad Tuzlu, TK, BiH i Košarkaški savez BiH i sebe na najbolji način i ubuduće.

Sastanku su prisustvovali i ministar kulture i sporta TK, Zlatan Muratović, te ministar finansija TK, Vedran Lakić.Zurapović je premijeru Hodžiću i ministrima Muratoviću i Lakiću uručio suvenir s Olimpijskih igara u Tokiju.

Arbitar Zurapović je FIBA sudija od 1995. godine, a do sada je također sudio i na nekoliko Evropskih prvenstava, te na Svjetskom prvenstvu u Kini koje je održano 2019. godine.

Vlada TK/RTV7

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*