Srpski dobrovoljci u Ukrajini zarade do 10.000 dolara mjesečno

Pedesetak srpskih dobrovoljaca nastavlja ratovati u Ukrajini, a iako mnogi od njih navode da to čine besplatno, ima tvrdnji da oni zarađuju i po nekoliko hiljada dolara, piše telegraf.rs.

Iako je premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio da Srbija ne sudjeluje u sukobima u Ukrajini i akcije dobrovoljaca nanose štetu zemlji, oni i dalje nastavljaju ratovati.

Prema nekim informacijama, srpski plaćenici zarađuju četiri dolara na sat. To znači da bi, ukoliko bi srpski dobrovoljci radili standardnih osam sati dnevno, mogli zaraditi više od 950 dolara mjesečno.

Međutim, neki navode da plaćenici u ovim sukobima zarađuju 1.200, 2.000, 6.000, pa čak i 10.000 dolara mjesečno.

Iako nije poznat točan broj dobrovoljaca koji sudjeluju na obje zaraćene strane, smatra se da ih oko 50 sudjeluje na ukrajinskom frontu. Srpski dobrovoljci dolaze do Ukrajine preko Poljske.

Iako Dejan Berić, jedan od poznatih srpskih dobrovoljaca u Ukrajini, navodi da on i drugi Srbi ne primaju novac za svoje usluge, premijer Vučić je izjavio da 90 posto Srba koji ratuju tamo radi za plaću.

Pripadnici četničkog pokreta bore se na strani proruskih snaga na ratištu u Donjecku, u Lugansku i Slavjansku.

Četnici navode da su se kao dobrovoljci borili i za vrijeme Francove diktature u Španjolskoj, kao i za vrijeme Hitlerove diktature u Njemačkoj, kao i da se sudjelovanjem u ukrajinskom sukobu odužuju Rusima, koji su ratovali za Srbiju u prethodnim ratovima, piše telegraf.rs., prenosi Jutarnji.hr.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*