(Video) Gradonačelnik Tuzle poželio sreću predstavnicima BiH na Paraolimpijskim igrama

Danas je gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović upriličio prijem za učesnike Paraolimpijskih igara u Tokiju iz Tuzle. Prijemu će prisustvovati Damir Kunosić i Jasmin Brkić, a Ejub Mehmedović je spriječen drugim obavezama vezanim za pripreme reprezentacije.

Podsjećamo, Paraolimpijske igre u Tokiju se održavaju od 24.8. do 5.9.2021. godine, a među učesnicima iz Bosne i Hercegovine se nalaze i tri Tuzlaka: Damir Kunosić, košarkaški sudija, Jasmin Brkić, reprezentativac u sjedećoj odbojci i Ejub Mehmedović, trener reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci.

Damir Kunosić, sudija za košarku u kolicima  je prvi međunarodni sudija za košarku u kolicima u BiH. U FIBA takmičenjima je sudio preko 300 utakmica, sudio je i na dva svjetska i pet evropskih prvenstava u košarci u kolicima.

Jasmin Brkić je nekoliko godina bio proglašavan najboljim i najperspektivnijim sportistom u sportu osoba sa invaliditetom u TK, Federaciji i BiH. Sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine je osvojio srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Holandiji 2018. i na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj 2019., te Zlatnu medalju na Zlatnoj ligi nacija u Holandiji 2020.

Ejub Mehmedović je trener najtrofejnije reprezentacije u Bosni i Hercegovini, koja je do sada osvojili 22 medalje, od kojih je 14 zlatnih, a među njima su dvije zlatne i tri srebrne medalje na Paraolimpijskim igrama. Za postignute rezultate, Grad Tuzla je 2015. godine reprezentaciji Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci dodijelio priznanjeTuzlanska plaketa.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*