Zmajevi će utakmice u Zenici protiv Kuvajta i Kazahstana igrati uz prisustvo publike

Nakon gostovanja u Francuskoj 1. septembra, nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će dvije utakmice odigrati na stadionu Bilinom Polje u Zenici, a Nogometni savez BiH potvrdio je da će pomenute dvije utakmice naš tim igrati uz prisustvo publike.

Prva je na rasporedu prijateljska utakmica sa Kuvajtom 4. septembra u 20:45 sati, dok će kvalifikacioni meč sa Kazahstanom biti odigran 7. septembra, također u 20:45.

Shodno odluci Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona, za utakmice u Zenici biće dozvoljeno prisustvo 6.000 gledaljtea, što je 50 posto kapaciteta stadiona.

Svi gledatelji su u obavezi da poštuju predviđene higijensko epidemiološke mjere koje se odnose na nošenje maski tokom trajanja utakmice te poštovanje predviđene distance. Takođe, za ove utakmice neće biti dozvoljeno unošenje bilo kakvih navijačkih rekvizita.

Svi prisutni će prilikom dolaska na stadion morati da posjeduju:

-Negativan antigenski ili PCR test, ne stariji od 48 sati;

-Potvrdu o prebolovanom COVID-19, ne stariju od 6 mjeseci;

-Potvrdu o završenoj vakcinaciji

“O načinu prodaje, distribucije te o cijenama ulaznica javnost će biti obaviještena u najkraćem mogućem roku nakon što nadležni organi Nogometnog saveza BiH definišu neophodne pojedinosti vezane za prethodne odluke”, poručili su iz NS BiH.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*