BiH sa sedam nogometaša u novoj sezoni Evropske lige, poslastica dana na Maksimiru

Utakmicom Spartaka i Legije jučer je otvorena Evropska liga, ali je vrhunac prvog kola večeras kada se igra 15 utakmica.

Nova sezona Evropske lige otvorena je neočekivanom pobjedom Legije u Moskvi rezultatom 1:0 protiv Spartaka. Jedini gol postigao je Lirim Kastrati u sudijskoj nadoknadi utakmice.

Uzbuđenja se nastavljaju večeras kada je 15 utakmica na rasporedu. U novoj sezoni Bosnu i Hercegovinu će predstavljati sedam igrača koji igraju u svega četiri ekipe.

Trojica bh. nogometaša igraju za Ferencvaroš. Eldar Ćivić, Adnan Kovačević i Stjepan Lončar sa svojim timom gostuju Bayeru iz Leverkusena večeras.

Luka Menalo i Amer Gojak s Dinamom dočekuju West Ham United i nadaju se iznenađenju protiv atraktivnog rivala. Očekuje se spektakl i na tribinama Maksimira, pošto se veliki broj navijača iz Velike Britanije zaputio u Hrvatsku.

Preostala dva bh. nogometaša igraju za austrijske klubove. Jusuf Gazibegović sa svojim Sturmom večeras gostuje Monacu, dok Rapid iz Beča, sa Srđanom Grahovcem, dočekuje Genk na startu nove sezone.

U ostalim duelima koji se izdvajaju, derbi se igra na King Power stadionu gdje će Leicester dočekati Napoli. Crvena zvezda je večeras domaćin Bragi, dok se još izdvajaju dueli Rangersa i Lyona, Galatasaraya i Lazija, kao i Betisa i Celtica.

Raspored i satnica:

Grupa A:

21:00 Rangers – Lyon

21:00 Brondby – Sparta Prag

Grupa B:

21:00 PSV – Real Sociedad

21:00 Monaco – Sturm

Grupa C:

21:00 Leicester – Napoli

Spartak – Legia 0:1 (odigrano jučer)

Grupa D:

21:00 Olympiakos – Antwerp

21:00 Eintracht – Fenerbahče

Grupa E:

18:45 Lokomotiv Moskva – Marseille

18:45 Galatasaray – Lazio

Grupa F:

18:45 Midtjylland – Ludogorets

18:45 Crvena zvezda – Braga

Grupa G:

18:45 Bayer – Ferencvaroš

18:45 Betis – Celtic

Grupa H:

18:45 Dinamo Zagreb – West Ham

18:45 Rapid – Genk

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*