Mitrović napušta Slobodu

Nakon provedene polusezone u tuzlanskoj Slobodi i odrađenih priprema za proljeće, Darko Mitrović u nastavku sezone ipak neće braniti boje „crveno-crnih“.

Iako je ovaj stoper bio standardan igrač u dosadašnjem dijelu sezone, zbog velikog broja novih igrača na toj poziciji, odlučio je napraviti sporazumni raskid ugovora sa tuzlanskim premijerligašem.

„Istina je da sam od danas slobodan igrač. Priča sa Slobodom je završena. Nakon odrađenih priprema sa ostatkom ekipe, zbog situacije u kojoj sam se našao, obavio sam razgovor sa predsjednikom i dogovorili smo se da je najbolje za obje strane da napravimo sporazumni raskid ugovora. Slobodi želim sve najbolje u drugom dijelu prvenstva“, izjavio je za naš portal Darko Mitrović.

Nekadašnji fudbaler Slavije, Gradine i Čelika se sada našao u neugodnoj situaciji, s obzirom da prvenstvo počinje za samo dvije sedmice. Međutim, za njega su interes već pokazali premijerligaški i prvoligaški klubovi.

„Iako se sve ovo desilo vrlo brzo i neplanirano, već sada imam ponude od dvije premijerligaške ekipe i par timova iz Prve lige FBiH. U narednih nekoliko dana očekujem realizaciju transfera i priključenje novom timu”, rekao je za kraj razgovora ovaj iskusni stoper.

(sportsport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*