Sloboda napravila kiks: Bivši fudbaler Tuzlaka donio Posušju bod na Tušnju

Sloboda je napravila kiks u desetom kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Posušja, a utakmica na Tušnju završena je bez pobjednika (1:1). Izgledalo je kao da se Tuzlaci nisu oporavili dovoljno od poraza u gradskom derbiju.

Prvi pokušaj na utakmici viđen je u osmoj minuti. Ilinković je šutirao sa 30-ak metara, a nekoga je lopta dirala i završila u korneru. Nakon toga Bešlić je šutirao sa gotovo istog mjesta kao Ilinković, no lopta je završila u Bukvićevim rukama.

Dugo se nije dešavalo ništa značajno, a u 22. minuti Landeka je šutirao i pogodio saigrača Šutu, a lopta se odbila pored gola Slobode. Minutu poslije Beganović je pokušao iz velike udaljenosti, međutim bilo je to veoma loše. Bio je to prvi pokušaj domaćih.

Tek u finišu su viđena prva veća uzbuđenja. Veliku šansu Posušje je imalo u 37. minuti. Dominik Begić je sa ruba šesnaesterca šutirao malo pored stative. Odmah na drugoj strani Dženis Beganović je snažno šutirao sa 20-ak metara, ali odbranio je Galić.

Amar Beganović je poslao loptu preko gola u 43. minuti. Sloboda je igrala mnogo bolje u završnici prvog dijela. Novu veliku šansu imali su u 44. minuti kada je Alić šutirao preko gola iz odlične situacije. Ipak, ovaj fudbaler minutu poslije bio je veoma precizan i pogodio za vodstvo Slobode od 1:0.

U drugom poluvremenu jako dugo se ništa značajno nije dešavalo. Posušje je u 71. minuti uspjelo doći do izjednačenja. Bukvić je prvo odbranio jedan udarac, a onda je Leko odbijenu loptu poslao u mrežu svog bivšeg kluba. Prethodno je ovaj fudbaler ušao u igru sa klupe.

Predragović je šutirao daleko pored gola u 77. minuti. Minutu poslije Kurtalić je iz izgledne situacije snažno šutirao preko gola. Isti igrač pokušao je i u 80. minuti, no i ovaj put lopta je otišla preko gola gostiju. Do kraja nije bilo većih šansi i ostalo je 1:1.

Sloboda – Posušje 1:1

Stadion: Tušanj (Tuzla). Sudija: Josip Martinović (Čapljina). Žuti kartoni: Kurtalić, Predragović (Sloboda), Barišić, Lauš (Posušje).

FK SLOBODA: Bukvić, Jusić, Karišik, Beganović A., Ćivić (od 76′ Zličić), Balić (od 81′ Mehmedović), Predragović, Osmić, Maksimović, Alić (od 62′ Kurtalić), Beganović Dž.

HŠK POSUŠJE: Galić, Barišić, Ilinković (od 65′ Leko), Šuta, Lučić, Landeka, Begić D (od 89′ Glavina)., Brekalo, Serdarušić, Bešlić (od 65′ Verunica), Begić L.

(scsport/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*