Turković pozvala Tegeltiju: Bez odgode sazvati sjednicu

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković uputila je danas urgenciju predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Zoranu Tegeltiji u kojoj ga poziva da hitno zakaže održavanje odgođene 43. sjednice Vijeća ministara BiH.

– Uvjerena sam da ste svjesni kako Vijeće ministara Bosne i Hercegovine krši i zakonsku obavezu da, u situaciji kada nije usvojen budžet, osigura funkcioniranje institucija usvajanjem Odluke o privremenom finansiranju institucija BiH.

Stoga vas pozivam da bez odlaganja održimo odgođenu sjednicu, usvojimo predmetnu odluku i nastavimo rad na svim drugim pitanjima od interesa za građane.

Duboko vjerujem u vaše razumijevanje da politički razlozi, ma kakvi oni bili, ne mogu biti opravdanje za prestanak rada u interesu svih građana. Institucije BiH su mjesto gdje se trebaju rješavati problemi, u skladu sa zakonom i Ustavom, a na osnovu Dejtonskog mirovnog sporazuma – poručila je Turković, navodi se u objavi na njenom Facebook profilu.


(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*