Na pomolu otkrivanje milionskog kriminala u robnim rezervama FBiH?!

SIPA je Tužilaštvu Bosne i Hercegovine predala izvještaje nakon češljanja dokumentacije Federalne direkcije robnih rezervi, potvrđeno je iz SIPA-e za novinsku agenciju Patria.

Državna agencija za istrage i zaštitu je po nalogu Tužilaštva BiH posljednjih mjeseci preispitivala sumnjiva poslovanja u Federalnoj direkciji robnih rezervi, a izvještaje je Tužilaštvu predala 5. februara ove godine.

Izvori bliski Vladi tvrde za agenciju Patria da će istražitelji odnosno tužioci Tužilaštva BiH, ukoliko ne bude političkih ucjena i zataškavanja, doći do milionskog kriminala u Federalnoj direkciji robnih rezervi, u šta je direktno umiješano i aktuelno rukovodstvo direkcije (?).

SIPA je posljednjih mjeseci intenzivno radila na prikupljanju dokumentacije u vezi sa nestankom oko 1,6 miliona litara eurodizela i benzina iz skladišta “Zovko-oil” u Žepču čija se vrijednost procjenjuje na oko od šest miliona KM. Predmet istrage bilo je i 1.600 tona pšenice vrijedne oko milion KM iz preduzeća “Zlatna dolina” iz Stoca 2012. godine.

Istražitelji su prikupljali dokumentaciju koja bi mogla dokazati i kriminal prilikom nestanaka konzervi mesa iz skladišta firme “Farmko” iz Širokog Brijega, piše NAP.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*