Evropska liga: Pjanić sa Romom dočekuje Feyenoord, Bešić u Bernu

Nakon uzbuđenja koja su sinoć i u utorak navečer donijeli prvi mečevi osmine finala Lige prvaka, fudbalski sladokusci širom starog kontinenta, ali i šire večeras će uživati u utakmicama šesnaestine finala Evropske lige.

Posebno zanimljivo će biti u Londonu, Sevilli i Liverpoolu. U Londonu će na noge Tottenhamu tim Fiorentine. Gost Seville je njemački predstavnik Borussia M'gladbach, dok će lider turskog prvenstva Beskitas gostovati na Anfieldu.

Inter koji ove sezone ne briljira u Seriji A večeras će gostovati na Celtic Parku u Glasgowu, dok će Roma Miralema Pjanića na Olimpicu ugostiti Feyenoord koji u Erediviziji Holandije igra u dobroj formi. Vučica na domaćem terenu želi opravdati ulogu favorita, a osim prednosti koja bi im omogućila miran revanš, Rimljani će nastojati sprati loš dojam iz posljednjeg kola Serije A kada je bod u prijestolnici Italije neočekivano otkinuo fenjeraš Parma.

Osim Pjanićevog, večeras se očekuje i nastup Muhameda Bešića u timu Evertona. Karamele također imaju ulogu favorita na utakmici protiv švicarskog Young Boysa.

Zanimljiv meč očekuje se i na El Madrigalu, gdje će gost Villarreala biti prvak Austrije Salzburg. Dobru formu iz Bundeslige fudbaleri Wolfsburga nastojat će prenijeti i na Evropsku ligu, a dobra prilika za nastavak uspješne serije je gostovanje Sportinga iz Lisabona u vučijem gradu.

Kvalitetan fudbal očekuje se i u sudaru trenutnih lidera u Holandiji i Rusiji, PSV Eindhovena i Zenita, odnosno na utakmici ukrajinskog Dnipra i grčkog prvaka Olympiakosa. Vrijedan spomena je i meč Ajaxa i Legije iz Varšave.

Evropska liga, šesnaestina finala:

Aalborg – Club Brugge
Roma – Feyenoord
Dnipro – Olympiakos
PSV – Zenit
Torino – Athletic Bilbao
Trabzonspor – Napoli
Wolfsburg – Sporting
Young Boys – Everton
Ajax – Legia
Anderlecht – Dinamo Moskva
Celtic – Inter
Guingamp – Dinamo Kiev
Liverpool – Besiktas
Sevilla – M'gladbach
Tottenham – Fiorentina
Villarreal – Salzburg

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*