Preminuo odbornik u Skupštini opštine Srebrenica Zulfo Salihović

U Tuzli je sinoć od posljedica srčanog udara preminuo Srebrenčanin Zulfo Salihović, dugogodišnji odbornik u Skupštini opštine Srebrenica.

Predsjednik Opštinskog odbora SDA Srebrenica Alija Tabaković kazao je tim povodom da je Srebrenica izgubila velikog borca, prijatelja i aktivistu.

“Nemam riječi kojom bih mogao opisati momenat kada sam saznao da nas je napustio neumorni borac za prava Bošnjaka, ali i svih građana u Srebrenici Zulfo Salihović. Prije dvije večeri smo na sjednici Izvršnog odbora SDA Srebrenica razgovarali o budućim planovima. Nažalost, nećemo ih zajedno realizovati. Bošnjaci, ali i OO SDA Srebrenica, izgubili su velikog prijatelja, borca i aktivistu”, rekao je Tabaković, uputivši porodici, u svoje lično ime i u ime OO SDA Srebrenica, izraze saučešća.

Mnogi Srebreničani s nevjericom su primili vijest o smrti Salihovića, a jedan od njih je i Sadmir Nukić.

“Veoma je teško bilo šta reći, osim da je čovjek bio jedan od najvećih boraca za povratak, ali i opstanak Bošnjaka u Podrinju posebno u Srebrenici i čovjek koji je među nama ponajviše čitao i planirao”, rekao je Nukić.

Salihović je preživio genocid, a ove godine je bio i predsjednik Pododbora “Marš mira 2021“ i sa majkama Srebrenice je posjećivao stratišta gdje su Bošnjaci ubijani.

Nedavno je u izjavi Feni, kao predsjednik kluba Bošnjaka u Skupštini opštine Srebrenica, poručio da će se Bošnjaci boriti svim političkim sredstvima da zaštite svoj integritet na području te opštine.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*