(VIDEO) Nermina Babajić: “Trogodišnjim planom poslovanja JP “Centralno grijanje” Tuzla, nije planirano povećanje cijene grijanja”

Centralno grijanje dd Tuzla osnovano je 1977. godine i od tada svojim korisnicima pruža usluge centralnog grijanja koje se po pouzdanosti, kvalitetu i cijeni ne može mjeriti ni sa jednom drugom vrstom grijanja u Bosni i Hercegovini.

Trenutno, oko 29.300 domaćinstava u Tuzli je u urbanoj zoni grada, a od tog broja 70 odsto priključeno na sistem centralnog grijanja. Cilj je da se u narednom periodu sprovedu aktivnosti na priključenju novih korisnika koji se ne nalaze u urbanoj zoni grada, kazala je u razgovoru za RTV 7 Tuzla direktorica JP „Centralno grijanje“ Tuzla – Nermina Babajić.

Prema njenim riječima, trogodišnjim planom poslovanja, nije planirano povećanje cijene grijanja, bez obzira na trenutne uslove na energetskom tržištu. U toku je izrada nove metodologije, a čak postoji mogućnost i za smanjenje cijene za određene korisnike, ističe Babajić.

Ono što je novina u opštim i tehničkim uvjetima preduzeća jeste da će JP „Centralno grijanje“ Tuzla, omogućiti korisnicima, koji to žele, da se izdvoje sa sistema daljinskog grijanja. A to podrazumjeva prekid isporuke između dvije ugovorne strane, što ranije nije bilo moguće, jer nije postojalo razumijevanje bivšeg menadžmenta, istakla je Babajić.

Svrha postojanja JP Centralno grijanje Tuzla jeste osiguranje održive, pouzdane i kvalitetne distribucije toplinske energije krajnjim korisnicima, kazala je između ostalog u razgovoru za RTV 7 Tuzla, Nermina Babajić, direktorica JP „Centralnog grijanja“ Tuzla.

Više detalja o planovima preduzeća, poslušajte u videu:

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*