Marinko Pejić novi predsjednik Hrvatskog narodnog vijeća

Zastupnici 7. Sabora Hrvatskog narodnog vijeća na danas održanom zasjedanju u Sarajevu za novog predsjednika ove organizacije izabrali su jednoglasno prof. dr. Marinka Pejića.

Od ovog sabora, koji se održao pod sloganom “Snažnim reformama za europsku Bosnu i Hercegovinu”, HNV ima i dva dopredsjednika i na ove dužnosti izabrani su Luka Šoljan i fra Petar Matanović.

– U prvom planu rada će nam i dalje biti ustavne promjene. Potrebne su nam promjene po mjeri svih koji žive u ovoj zemlji, ali promjene koje će zaustaviti iseljavanje ljudi i našeg naroda iz Bosne i Hercegovine iz ekonomskih razloga – kazao je Pejić dodavši kako je pred HNV-om veliki posao u realizaciji mnogih programskih aktivnosti.

– Mnogi pričaju o jednakopravnosti hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, ali ja postavljam i pitanje jednakopravnosti Hrvata unutar samog hrvatskog korpusa. I na ovom planu ćemo morati dosta raditi – dodao je Pejić u predstavljanju programa rada u idućem četverogodišnjem mandatu.

U Upravni odbor HNV-a, pored predsjednika i dopredsjednika, izabrani su: prof. dr. Ivo Komšić, Biljana Miketin, mr. Stipe Prlić, don mr. Luka Brković, mr. Ilija Šimić, Ninoslav Sušilović, Vlatko Kraljević, Srećko Tunjić, Ljerka Lajtner, Zdenko Šimunović, Sekula Dugandžić, Pavo Vilić i Jozo Jozić.

Slavko Peričević, Neda Buljan Pozderac i Perica Mijatović članovi su Nadzornog odbora.

Zastupnici su jednoglasno usvojili izvješće o radu, kao i financijsko izvješće HNV-a u mandatnom razdoblju 2011-2014 godina, saopćeno je iz Press službe HNV-a.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*