(VIDEO) Rudari pred Upravnom zgradom Rudnika uglja „Kreka“ traže svoja prava

Dogovor sa Vladom Federacije BiH i Elektroprivredom BiH nije postignut i proizvodnja u svim rudnicima u sastavu koncerna je obustavljena do daljnjeg, zaključeno je na vanrednoj sjednici Upravnog odbora Sindikata radnika rudnika Federacije BiH, koja je danas održana u Kaknju. Rukovodstvo “Elektroprivrede BiH” ne prihvata prijedlog sporazuma koji je Samostalni sindikat radnika rudnika uglja u Federaciji BiH usaglasio sa Ministarstvom industrije i energetike, potvrdio je danas predsjednik Sindikata Sinan Husić. Husić je dodao da će zbog toga proizvodnja u svim rudnicima u sastavu koncerna i dalje biti obustavljena.

Podjećamo, s tim u vezi, Samostalni sindikat radnika rudnika Federacije BiH pozvao je danas članove porodica radnika u Rudnicima uglja u Federaciji BiH i građane gradova u kojima egzistiraju Rudnici uglja u Federaciji BiH, da danas ispred ulaznih kapija u Rudnicima uglja u Federaciji BiH i Upravnih zgrada Rudnika uglja „Kreka“ u Tuzli i RMU „Kakanj“ u Kaknju od 18,00 do 19,00 sati kroz spontati skup pruže podršku radnicima u Rudnicima uglja u Federaciji BiH.

U Tuzli je ispred Upravnie zgrade Rudnika uglja „Kreka“ večeras se okupio veliki broj rudara sa porodicama a podršku su pružili i građani.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*