BKC TK: Promocija knjige “Jaka si najljepša”, autorice Sare Sabri

U subotu, 27. novembra, Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona bit će domaćin i organizator promocije knjige „Jaka si najljepša“, autorice Sare Sabri.

Radi se 16. naslovu Sanele Karišik Begović, poznatije kao Sara Sabri, bosanskohercegovačke spisateljice, Novopazarke sa adresom u Sarajevu.

– Ovom Knjigom sam sam poželjela da ženama kažem da je lijepo što ulažemo u šminku, lijepu i atraktivnu garderobu, cipelice, torbice i autiće, ali da je najbitnije ulagati u svoju duhovnost, svoje mentalno zdravlje, raditi na svojoj duhovnoj nadogradnji. Tada si jaka, sposobna, divna. Tada voliš sebe i osjećaš da te i drugi jako vole. Tada si ispunjena, zaokružena, sretna. Tada si najljepša – istakla je autorica, nedavno govoreći za medije o ovoj knjizi.

Knjiga „Jaka si najljepša“ iz štampe je izašla u februaru i već je doživjela više izdanja.

Sanela Karišik Begović (Sara Sabri) rođena je 1984. godine u Novom Pazaru. Nakon Gazi Isa-begove medrese, na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru je uporedo studirala diplomatiju i međunarodne odnose, te bosanski i srpski jezik i književnost.

Pored spisateljstva, poznata je i po autorskim tekstovima i emisijama u nekoliko medija.

Promocija će se održati u galerijskom prostoru BKC Tuzlanskog kantona u Tuzlu, u subotu 27.11.2021. sa početkom u 18 sati.

Ulaz je slobodan uz obavezno pridržavanje važećih higijensko-epidemioloških mjera.

JU BKC TK

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*