Održan Kolegij Gradskog vijeća Tuzla o sigurnosnoj situaciji u gradu

Povodom zahtjeva 10 vijećnika za održavanje vanredne tematske sjednice Gradskog vijeća Tuzla o sigurnosnoj situaciji u gradu Tuzli, Nataša Perić, predsjedavajuća Gradskog vijeća Tuzla je za danas zakazala sjednicu Kolegija Gradskog vijeća Tuzla.

Sjednici Kolegija je prisustvovao i načelnik Policijske uprave Tuzla, glavni inspektor Siniša Vareškić,koji je podnioiscrpnu i detaljnu informaciju o bezbjednosnoj situaciji na području grada Tuzle u 2021. godini. Načelnik Policijske uprave Tuzla je, između ostalog, naveo da je bezbjednosna situacija na području grada na zadovoljavajućem nivou te da građani Tuzle nemaju razloga za zabrinutost jer Policijska uprava, u okviru zakonskih nadležnosti i ovlaštenja, redovno i pravovremeno preduzima sve mjere i aktivnosti u cilju zaštite ljudi i imovine, sprečavanja krivičnih aktivnosti, održavanja javnog reda i mira i otkrivanja i gonjenja počinilaca, što je u konačnici rezultiralo i poboljšanjem stanja u oblasti borbe protiv kriminala i evidentnim smanjenjem ukupnog broja registrovanih krivičnih djela, te povećanjem broja rasvijetljenih krivičnih djela, naročito najtežih.

Kolegij Gradskog vijeća Tuzla je uputio pohvale Policijskoj upravi Tuzlaza visok stepen profesionalne policijske usluge u zajednici i brzo i efikasno djelovanje, u okviru zakonskih nadležnosti i ovlaštenja, naročito imajući u vidu nedavno rasvijetljene slučajeve krivičnog djela ubistva, bludnih radnji nad maloljetnom osobom, navođenja na prostituciju i pronalazak i oduzimanje veće količine narkotičkih sredstva i drugih predmeta. Svi navedeni događaji su riješeni, otkriveni počinioci i podneseni izvještaji Kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Kolegij Gradskog vijeća Tuzla je uputio podršku Policijskoj upravi Tuzla da i u narednom periodu sve svoje obaveze izvršava odgovorno i u skladu sa najvišim policijskim standardima.

(grad.tuzla.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*