(VIDEO) Na kafi sa: Muzika i gluma u životu mlade i talentovane Tuzlanke Belme Huseinefendić

Mlada i talentovana Belma Huseinefendić će uskoro utjeloviti naslovnu ulogu nove predstave “Hanka” Pozorišta Mladih Tuzla za njihovu 18. godišnjicu postojanja i uspješnog rada. Belma je djevojka koja je odrasla sa Pozorištem mladih i kako kaže, velika joj je čast glumiti u toj predstavi, ali je i veliki izazov. 

Osim toga, uspješno korača muzičkim putem. Nedavno je objavila novu obradu jedne pjesme, a prisjetili smo se i prvog uradka iz 2018. godine, te nam je otkrila koliko se promijenila. 

Nakon finala u muzičkom takmičenju u Srbiji popularnost sve više raste i već je imala nekoliko nastupa u Austriji i Danskoj, osim u Bosni i Hercegovini. Kako publika reaguje i koliko je to zahtjevno u periodu pandemije, saznat ćemo u nastavku tokom razgovora. 

A zanimljivo je da Belma priprema svoje nove pjesme, gdje sama potpisuje i muziku i tekst, a što ćemo moći očekivati u narednom periodu. Sigurno je da je pred ovom talentovanom Tuzlankom svijetla budućnost, a ukratko o svemu govorimo u našoj ovosedmičnoj rubrici “Na kafi sa”.

Više u video prilogu:

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*