Nogometašice BiH u Zenici ostvarile minimalnu pobjedu protiv Malte

Ženska “A” reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas Maltu s 1:0 u susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će 2023. godine biti održano u Australiji i Novom Zelandu.

Bh. tim, koji je ofanzivnije ušao u meč, prvu šansu je imao u 19. minuti, ali je lopta nakon šuta Milene Nikolić s ivice kaznenog prostora otišla pored gola.

Pokušala je i Dajana Spasojević s distance u 29., a golmanica Malte Janice Xuereb skreće loptu u korner.

Bosna i Hercegovina do prednosti dolazi u 36. minuti. Nakon kornera koji je s desne strane izvela Selma Kapetanović, u gužvi u šesnaestercu lopta se odbija do Maje Jelčić koja je precizna sa oko 7 metara za 1:0.

I u drugom poluvremenu terensku inicijativu imao je bh. tim, a prvu ozbiljniju priliku imala je Sofija Krajšumović u 60. minuti. Naša krilna napadačica šutirala je iskosa s desne strane, a Xuereb loptu skreće u korner.

Nakon toga su i gošće zaprijetile u nekoliko navrata, a u 82. Nikolić i Krajšumović pokušavaju iz povoljnih pozicija, međutim lopta se odbija u korner. Nakon udarca iz ugla pokušala je Jelčić s desetak metara, ali je šutirala preko gola.

Dobre prilike imale su Jelčić i Marija Ana Milenković u 86. minuti, ali su se gošće još jednom odbranile. Minutu poslije Krajšumović pogađa prečku.

Reprezentacija BiH kvalifikacije nastavlja u aprilu naredne godine utakmicama s Azerbejdžanom i Crnom Gorom.

Tabela grupe E: Danska 15 (31:1), Rusija 15 (18:0), Crna Gora 9 (8:12), BiH 4 (5:20), Malta 4 (4:16), Azerbejdžan 0 (1:18).

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*