Večeras na sceni Teatra kabare Tuzla: Münchhausen

granjem predstave “Medeja” obilježena je treća noć XIX TKT Festivala, a Nagradu za najbolju glumicu dobila je Lejla Redžić.

Ljubitelji teatra će večeras, 2.12.2021. godine, sa početkom u 19.30, moći da uživaju u predstavi Münchhausen u koprodukciji Teatra EXIT i MOVENS. Reditelj je Boris Kovačević, a u predstavi igra fenomenalni Vilim Matula.

O tome zašto čovjek laže i kako to čini napisano je bezbroj debelih knjiga. Umijeće laži što nam ga podastire barun Münchhausen plijeni bujnošću razmahane mašte. Njegove laži nisu međutim plod demagoškog manipuliranja zrncima istine. Takvim se lažima posvuda na našem planetu služe prepredeni pozemljari, čineći to na svim životnim razinama u obliku sofisticiranih biznismenskih trikova, visokoparnih kulturnjačkih prepucavanja i malignih političarskih smicalica. Münchhausenovi lažopleti spram svega ovoga benigne su floskule koje nas poput čarolije umiju nasmijati do suza, pomažući nam da ne zaboravimo kako funkcionira istinski smijeh, taj osebujni mehanizam koji bi čovjeku, kada bi za njim češće posezao, možda i mogao donijeti stanovito samoizlječenje.

Münchhausen je, od svoje premijere 24.09.1998. pa sve do danas odigran više od 700 puta, a dobio je cijeli niz nagrada, neke od kojih su: godišnja nagrada Vladimir Nazor, Najbolja izvedba monodrame – Vilim Matula (Festival Glumca u Vinkovcima), Glavna nagrada za mušku ulogu – Vilim Matula (Dani Satire), Nagrada Hrvatskog Glumišta, Najbolja predstava (Festival monodrame Bitola), Najbolja predstava (Festival monodrame u Zemunu).

Predstava traje 1h i 10 minuta, a producent je Roman Šušković – Stipanović.

TKT

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*