Zdravstveni radnici iz Konjica i dalje bez plata, moguć i štrajk glađu

Zdravstveni radnici Opšte bolnice i Doma zdravlja u Konjicu do danas nisu dobili svoje plate jer nije deblokiran račun te dvije zdravstvene ustanove, izjavio je predsjednik Sindikata Opšte bolnice Konjic Irfan Jazvin, te najavio da će, ukoliko se uskoro ne pronađe rješenje, stupiti u štrajk glađu ili blokirati saobraćajnicu M-17 i rad institucija.

Istakao je kako još nema nikakvih pomaka. 

“Naši menadžmenti juče su bili na sastanku u Poreznoj upravi u Mostaru gdje im je rečeno kako se radi na tome da se napravi neki sporazum koji će ići prema Poreznoj upravi Federacije BiH i da će se navodno to riješiti na federalnoj razini, ali po nama, sindikatima, to je samo i dalje produžavanje agonije”, rekao je Jazvin.

Jazvin je naglasio da daju rok nadležnima da za pet do sedam dana  dođu do nekog rješenja.

“Ove godine nisu nam isplaćene dvije plaće, a od ranije također još dvije, dakle ovo će biti ukupno četvrta plaća koju će zdravstveni radnici izgubiti. Sada svakako idu novogodišnji praznici, županijske institucije neće raditi tako da se može dogoditi da ne primimo još jednu plaću, odnosno da prije siječnja 2022. godine ne dobijemo ni jednu plaću. Hoćemo li štrajkati glađu ili nešto drugo, odlučit ćemo na Predsjedništvu sindikata”, naveo je Jazvin.

Podsjećamo, zdravstveni djelatnici iz Konjica su 3. decembra na sat i po blokirali magistralnu cestu M-17 u mjestu Drecelj, izražavajući na taj način nezadovoljstvo blokadom računa Opšte bolnice Konjic i Doma zdravlja Konjic zbog čega kasni isplata njihovih plata.

BHRT

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*