Sjajan vikend za AK Sloboda Tehnograd u Beogradu

Sjajne rezultate ovog vikenda su ostvarili atletičari i atletičarke tuzlanske Slobode Tehnograd, te su na sjajan način zaključili 2021.godinu.

Na 5.međunarodnom mitingu koji je održan u Beogradu u tehničkoj organizaciji Atletskog kluba Partizan, osvojili su četiri zlatne i dvije srebrene medalje, uz novi drżavni rekord u konkurenciju dječaka. Bakir Musić je u trci na 200 metara osvojio prvo mjesto istrčavši novi rekord Bosne i Hercegovine u vremenu od 23:48 sekundi. Zlatne medalje osvojili su Nikola Pavljašević u trci na 800 metara, dok je Enes Džinić osvojio dvije zlatne medalje i to u trci na 200 metara u kategoriji mlađih juniora i u skoku u dalj. Rijad Hasanbašić okitio se srebrenim medaljama u konkurenciji juniora u disciplinama 200 metara i skoku u dalj. Ekipa Slobode Tehnograd na ovom mitingu nastupala je sa svojih 19 takmičara.

Drugog dana vikenda su takođe u Beogradu nastupili na Novogodišnjem atletskom mitingu koji je organizoavala Crvena zvezda, gdje su na kraju skupili tri srebrne i jednu bronzanu medalju uz nekoliko ličnih rekorda. Druga mjesta su osvojili Edhem Vikalo u seniorskoj konkurenciji na 60 metara postavivši novi juniorski dvoranski rekord BiH sa vremenom 6:89 sekundi, Ema Mešković kod mlađih pionirki na 200 metara i Nikola Pavljašević na 800 metara u kategoriji mlađi pioniri. Treće mjesto je zauzeo Adi Nurkanović na 1000 metara u konkurenciji seniora.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*