Saobraćaj se odvija po pretežno mokrom kolovozu

Saobraćaj se jutros na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini odvija po pretežno mokrom i mjestimično vlažnom kolovozu bez vanrednih zastoja i ograničenja.

Ugaženog snijega na kolovozu mjestimično ima u višim planinskim predjelima sjeverozapadne i zapadne Bosne, a izdvajaju se putni pravci Livno-Kupres i Glamoč-Mlinište. Na putevima na području Livna i Tomislavgrada, vozačima se skreće pažnja i na mjestimične jake udare vjetra. Magla smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove, a posebno se izdvajaju putni pravci: Ripač-Vrtoče, Doboj-Tuzla i Tuzla-Olovo.

Pojačan oprez savjetuje se na dionicama koje prolaze kroz usjeke, zbog učestalih odrona zemlje ili kamenja na kolovoz. Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Foča, Mostar-Široki Brijeg, Jajce-Banja Luka, Novi Travnik-Bugojno, Bihać-Bosanska Krupa, i Brod na Drini-GP Hum.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

RADOVI

MAGISTRALNI PUTEVI
M-4
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
Simin Han-Kalesija (u Babajićima) zbog aktiviranog klizišta obustavljen saobraćaj. Alternativni pravac je preko Dubrava.
M-6.1
Kružni tok na ulazu u Široki Brijeg, na raskrsnici magistralnog s regionalnim putem, zbog sanacionih radova, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila.
M-16
Jajce Banja Luka (lokaliteti Lučina i Bočac) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.
M-16.2
Prozor-Jablanica, (na izlazu iz Prozora, u dužini od 1 km) u toku su sanacioni radovi, pa se saobraća naizmjenično. Također, zbog ulegnuća kolovoza u blizini Jablanice, usporeno je saobraćanje.
M-17
Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07.00 do 17.00 sati, a nedjeljom od 07.00 do 13.00 sati.
M-18
Tuzla-Bijeljina-u mjestu Požarnica (zbog klizišta) saobraća se usporeno-jednom trakom. U Seljublju je na snazi zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 tone.
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za vozila ukupne mase iznad 12 tona i duža od 8 metara.

REGIONALNI PUTEVI
R-413a Travnik-Galica, zbog sniježnih lavina potpuno je obustavljen saobraćaj.
R-403a Kamenica-Tržačka Raštela (u naselju Gata) zbog sanacije klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za vozila preko 30 tona (osim autobusa i cisterni za prevoz mlijeka).
R-418b Konjic-Buturović Polje (Jezerine) zbog klizišta potpuno je obustavljen saobraćaj. Saobraćaj prema Buturović Polju odvija se putem iz Čelebića preko novog mosta.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*