Benjamin Burić dobio negativan test na koronavirus i priključuje se reprezentaciji BiH

Golman rukometne reprezentacije BiH Benjamin Burić, kao i jedan od članova stručnog štaba Mario Blažević, dobili su negativne nalaze nakon PCR testiranja i uskoro će se priključiti timu uoči nastupa na Evropskom prvenstvu.

Prethodnih dana ovaj dvojac, zajedno s kondicionim trenerom Muriom Đugom, bili su u izolaciji, a sada se opet mogu priključiti ostatku našeg tima koji. Tu informaciju potvrdio je Nikola Prce.

“Puno toga će zavisiti i od tog zadnjeg testiranja, koje je validno i za EHF. Evo, negativni su i Bura i Mario, nadam se da neće više niko biti pozitivan”, rekao je Prce, nakon čega je odgovorio na pitanje o odloženim prijateljskim mečevima.

“Sigurno da nije dobro, puno bolji uvid ima stručni štab u neke stvari kad se igraju utakmice. Ali puno je reprezentacija odgodilo utakmice.”

O očekivanjima na Evropskom prvenstvu je rekao da naš tim ima čemu da se nada.

“Najteža utakmica je na otvaranju, ali sa svima se mora igrati, pa i sa Švedskom. Ako budemo na 150 posto svojih mogućnosti, a oni da imaju jako loš dan, možemo očekivati neki dobar rezultat. Ako ćemo biti realni, oni su favoriti za osvajanje grupe, dok sa svima ostalim se možemo nositi, pogotovo sa Češkom. Nije ni Španija nepobjediva”, završio je naš rukometaš.

“Nakon što su imali pozitivne testove na koronavirus, golman bh. reprezentacije i trener golmana Mario Blažević dobili su dva negativna testa na koronavirus, te se priključuju pripremama reprezentacije. Njih dvojica će proći i posljednje obavezno testiranje za EHF Euro, koje će se obaviti sutra, a ako testovi budu negativni, dobijaju dozvolu za put na Evropsko prvenstvo”, naknadno su potvrdili iz Rukometnog saveza BiH.

Evropsko prvenstvo počinje 13. januara, a igra se u Slovačkoj i Mađarskoj.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*