Džumhur jedini prošao prvu rundu kvalifikacija, Herdželaš propustila veliku šansu

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur prošao je prvu prepreku na Australian Openu, dok su Dea Herdželaš i Mirza Bašić ispali u prvoj rundi kvalifikacija.

Damir Džumhur nije imao nikakvih problema protiv domaćeg tenisera Li Tua i slavio je rezultatom 2:0, po setovima 6:1 i 6:3.

Od prvog do posljednjeg gema u ovom meču bilo je jasno da je bh. teniser mnogo bolji. U prvom setu napravio je čak tri breaka i vezao je šest gemova za osvajanje prvog seta rezultatom 6:1.

U drugom setu Sarajliji je bio dovoljan jedan break, u pretposljednjem gemu pri rezultatu 3:4 i onda ga je lako odbranio za bitnu pobjedu. Džumhur će u drugom kolu kvalifikacija igrati protiv boljeg iz duela Mathias Bourgue – Rinky Hijikata.

Najbolja bh. teniserka Dea Herdželaš jutros je debitovala na Australian Openu i poražena je od En Shuo Liang. Teniserka iz Taipeija je slavila 2:1 u setovima (6:7, 6:1 i 7:5).

Prvi set nakon velike drame pripao je Sarajki u tie-breaku, ali se Liang vraća i ubjedljivim rezultatom 6:1 odvodi meč u treći set. Tu je Dea imala vodstvo 5:2, ali je na kraju izgubila pet vezanih gemova i oprostila se od kvalifikacija.

Još jedan bh. predstavnik koji je ispao je Mirza Bašić, kojeg je s 2:0 u setovima (6:2 i 6:3) lako savladao kazahstanski veteran Mihail Kukuškin. Podsjetimo, BiH već ima predstavnika u glavnom žrijebu, a to je Tomislav Brkić, koji će u paru s Nikolom Ćaćićem tražiti novi sjajan plasman na Grand Slam turniru.

Klix.ba

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*