KBS Tuzla Sinbra: Na „TK Openu“ nastaviti kontinuitet dobrih rezultata

Povodom osvajanja bronzane medalje na Balkanskom prvenstvu u Čačku, ženske kate reprezentacije Bosne i Hercegovine, te najave 18. TK Opena koji će se održati u subotu u Tuzli, press konferenciju je upriličio Klub borilačkih sportova „Tuzla Sinbra“.

Žensku karate reprezentaciju Bosne i Hercegevine u katama, činile su članice tuzlanskog kluba, Darija Mehić, Mirela Salihbegović i Lejla Bašić, koje su nastup na ovom međunarodnom takmičenju obezbjedile kao prvakinje BiH. Prepreka za plasman u finale bila je Turska, koja je slavila sa 4:1.

„Ovo je veliki podstrek za nas i ohrabrenje da dalje nastavimo raditi, nakon zaista kvalitetnih treninga kod selektorice Une Selman Žilić. Nakon osvajanja titule prvaka države, naš osnovni cilj je bio nastup na Balkanskom prvenstvu, a medalja je došla kao nagrada“, kazala je jedna od reprezentativki Lejla Bašić.

Prema riječima Fikreta Selmana direktora KBS „Tuzla Sinbra“, ovim uspjehom nastavljen je kontinuitet dobrih rezultata. Već narednog vikenda pred takmičarima je 18. po redu „TK Open“, koji klub tradicionalno organizuje u povodu 1.marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Ovogodišnji turnir će imati i memorijalni karakter, jer će biti posvećen Fuadu Hadžiavdiću Fudi.

„Očekuju nas vrlo kvalitetne borbe, u kojima će nastupiti oko 800 karatista. Ono što je poseban cilj je kontinuitet održavanja ovog takmičenja sa tradicijom. Znamo da je nekada učestvovalo i po 2000 takmičara iz petnaestak zemalja, to želimo da vratimo i zadržimo, jer je Tuzla prepoznatljiva po TK Openu“, kazao je Selman.

Takmičenje na „TK Openu“ počinje u subotu u 10 sati katama za najmlađe uzraste, dok će borbe uslijediti u 12 sati nakon svečanog otvaranja. Turnir će imati i izborni karakter, te u klubu od svojih takmičara očekuju nastavak dobrih rezultatata, i da se izbore za mjesto u reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*