Rukometaši BiH ubjedljivo poraženi od Švedske na startu Evropskog prvenstva

Oslabljena rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u Bratislavi u prvom kolu Evropskog prvenstva od selekcije Švedske rezultatom 18:30.Selektor BiH Ivica Obrvan imao je mnogo problema u pripremi utakmice budući da su konstantno otpadali brojni reprezentativci, uglavnom zbog korone, pa su ionako male šanse protiv favorizovanog protivnika još više pale kako se susret bližio početku.

Švedska je odmah na startu pokazala zube pa su vrlo brzo došli do vodstva 5:1. Uspjela je naša selekcija malo odgovoriti, ali nedovoljno da ugroze sigurno vodstvo koje je konstantno raslo. Sredinom prvog poluvremena Švedska je došla i do sedam golova prednosti (13:6). Igralo se potom gol za golom pa je poluvrijeme okončano rezultatom 17:11.

Drugo poluvrijeme Šveđani sjajno otvaraju pa s tri uzastopna gola dolaze do devet golova prednosti. Posljednje trzaje naša selekcija je napravila sredinom drugog poluvremena kada su također s tri uzastopna gola smanjili rezultat na 21:16.

Međutim, to je bilo sve od naše selekcije večeras pa je Švedska do kraja meča konstantno uvećavala prednost i na kraju došla do zaslužene pobjede.

Najbolji u redovima Švedske bio je Wanne koji je postigao šest golova, dok je Claar zabio pet. S druge strane, u našem timu najefikasniji bio je Burić sa četiri gola, dok je Lukić postigao tri.

U drugoj utakmici naše grupe E, Španija je teškom mukom savladala Češku rezultatom 28:26.

Naša selekcija narednu utakmicu igra u subotu protiv Češke (18:00), dok će grupnu fazu okončati u ponedjeljak sa Španijom (18:00).

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*